РЖД протягом 2022 року хоче підвищити тарифи на вантажні перевезення майже на 50%.

Російський залізничний перевізник та оператор інфраструктури «РЖД» запланував три етапи підвищення у 2022 році, та ще одне – на початок 2023-го, повідомляє інформагентство Interfax.

За інформацією агентства, асоціація підприємств чорної металургії “Русская сталь” виступила проти ініціатив ВАТ «РЖД», яке пропонує щоквартально індексувати тарифи з урахуванням інфляції, що росте, а також збільшити експортну надбавку на розмір курсової різниці.

«Пропозиція «РЖД» щоквартально індексувати тарифи на перевезення залізницею (на 11,7% – у II кварталі 2022 року, на 18% – у III кварталі 2022 року, на 20% – у IV кварталі 2022 року та I кварталі 2023 року) призведе до зростання інфляції, оскільки змусить металургійні компанії закладати збільшення тарифу на перевезення у кінцеву вартість продукції», – повідомляється в інформації.

Підвищення залізничного тарифу також збільшить транспортні витрати на завезення сировини на металургійні підприємства, що призведе до зростання собівартості виробництва та кінцевої вартості для споживачів, зазначається в повідомленні

Виробники сталі переконують, що підвищення тарифів на експорт за окремими напрямками “стане фактично заборонним для підприємств чорної металургії”, та оцінюють сукупний обсяг обмежень станом на 22 березня 2022 року приблизно 4 млн тонн металу на рік.

Члени асоціації “Русская сталь” – найбільші виробники металургійної продукції в РФ – виробляють 98% чавуну, 90% сталі та прокату, близько 60% труб.

 

Позначки: , ,