CFR Infrastructure на місяць раніше завершила ремонт залізниці, що дозволить українським вагонам прямувати безпосередньо до Галацу

Залізничну гілку широкої колії з Одеської області в Румунію будуть ремонтувати (ФОТО, ВІДЕО)
Румунський оператор залізничної інфраструктури CFR Infrastructure завершив раніше передбаченого терміну ремонт широколійної залізничної лінії Джурджулешти — Галац, що з’єднує Одеську область з дунайськими портами. Це дозволить прискорити експорт зерна з України. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра транспорту Румунії Соріна Гріндяну.

“Сьогодні вранці відкрилася ширококолійна залізниця в порт Галац. Роботи, що проводяться CFR Infrastructure, почалися 6 червня і були завершені майже на місяць раніше розрахункового терміну”, – зазначив міністр.

За словами урядовця, тепер поїзди, які прямують з України через Молдову, зможуть вивантажувати зерно безпосередньо в порту Галац, без необхідності перевантаження на кордоні. Таким чином, українські зернові будуть швидше доставлятися в порт, перевантажуватися на баржі або зберігатися в бункері ємністю 25 000 тонн.

Нагадаємо, через російську блокаду чорноморських портів частина українського зерна вивозиться поїздами до Румунії та далі до інших країн.

Наприкінці Румунія повідомила про намір відремонтувати широколійну ділянку, яка доходить до портового та промислового міста Галац на березі Дунаю з Одеської області України – від порту Рені через Джурджулєшти (Молдова)

Позначки: , ,