Російські окупанти обстріляли 6 залізничних станцій у центральних та західних регіонах України

У вечері 3 травня російські окупанти завдали низку ракетних ударів по залізничних станціях України. Вели вогонь із Каспійського регіону. Росіяни випустили 19 ракет, українська ППО збила 9 (за іншими даними – 8) смертельних зарядів.

Про важкі пошкодження залізничної інфраструктури повідомив очільник “Укрзалізниці” Олександр Камишін:

Сьогодні ввечері російські війська вдарили по шести станціях в центрі та на заході України. Серед залізничників та наших пасажирів по оперативній інформації постраждалих немає. Пошкодження інфраструктури тяжкі, деталі прояснимо після закінчення повітряної тривоги.
По Львову було здійснено 4 ракетних удари. Пошкоджено три електропідстанції, триває ліквідація пожежі на одній із електропідстанцій. Унаслідок обстрілу двоє людей були поранені, повідомив міський голова Андрій Садовий:
Зараз триває ліквідація наслідків ракетного удару по місту Львову. Удари були завдані по трьох підстанціях. У зв’язку з тим є перебої з електропостачанням. Двоє людей отримали поранення, їм надається медична допомога. Також є серйозні пошкодження в комунальні інфраструктурі, повилітали вікна. Є перебої з електро- та водопостачанням.
Дніпропетровщина: нанесено два ракетних удари по Кам’янському району, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко:
Ракети сильно зруйнували залізничну інфраструктуру. Одну людину поранено. Скільки часу потрібно на відновлення залізниці, поки не зрозуміло. Рух потягів зупинено.

Кіровоградщина: про влучення ракети в Долинській, де знаходиться велика вузлова станція, повідомив голова територіальної громади Євгеній Звіздовський. 

Згодом в ОК “Південь” уточнили, що по залізничній інфраструктурі Кіровоградщини з каспійського напрямку було випущено дві ракети. Є загиблі та поранені.

Закарпаття: вперше від початку війни були обстріляні гірські райони Карпат. Ракети влучили в одну із залізничних підстанцій поблизу смт Воловець у Мукачівському районі, повідомили в Закарпатській ОВА.

Одещина: по інфраструктурних об’єкти області також було нанесено серію ракетних ударів.

У Вінниці та на околицях Києва спрацювала українська ППО.

В Офісі Президента зазначили, що інтенсивні обстріли інфраструктрних об’єктів свідчать про намір окупантів зашкодити здійсненню постачання західними партнерами України:

“росія дуже хоче ракетами зупинити західну допомогу, нашу нову і потужну зброю”.

Також ракетні удари по залізниці призвели до затримки низки пасажирскьих потягів по львівському, закарпатському та придніпровському напрямках:
Затримано 14 пасажирських поїздів. Перші з них вже поїхали, решта поїдуть протягом двох годин, – повідомили в УЗ.
Позначки: , , , , , ,