Результатом реконструції має стати збільшення пропускної спроможності Варшавського залізничного вузла, що є частиною транспортних коридорів TEN-T

14 грудня 2022 року PKP Polskie Linie Kolejowe SA підписало угоду про співфінансування з Центром транспортних проєктів ЄС  проєкту «Роботи на міжміській лінії у Варшаві, ділянка Warszawa Wschodnia – Warszawa Zachodnia, етап I». Про це повідомляє REUA з посиланням на видання «Intermodal News».

Відповідно до угоди вартість інвестицій перевищить 1,3 млрд злотих і будуть профінансовані з коштів ЄС в рамках Операційної програми «Інфраструктура та довкілля».

Заступник міністра інфраструктури Польщі Анджей Біттель запевняє, що збільшення пропускної спроможності Варшавського залізничного вузла є ще одним елементом великої модернізації польської залізниці.

Варшавський залізничний вузол є важливим елементом залізничної інфраструктури Польщі та Європи. Ключовим елементом WWK є міжміська лінія, яка включає ділянку залізничних колій між станціями Варшава Заходня та Варшава Всходня, яка частково проходить через міжміський тунель через самий центр Варшави. Міська магістраль поділяється на міжміську та приміську частини. На міжміській лінії здійснюються тільки пасажирські перевезення.

Проєкт є частиною транспортних коридорів TEN-T: Балтійське море – Адріатичне море та Північне море – Балтійське море.

Проєкт передбачає:

  • реконструкцію 2 станцій (Warszawa Zachodnia та Warszawa Główna);
  • будівництво 2 віадуків;
  • реконструкцію 2 віадуків;
  • будівництво 4 пішохідних мостів;
  • реконструкцію 1 пішохідного переходу.

За припущеннями, загальна протяжність ділянок проєкту становить понад 20 км.

 

Позначки: , , ,