За півроку RCG перевезла вже 580 тис. тонн українського збіжжя та планує подальшу співпрацю з Укрзалізницею. На GrainLane зареєстровано вже понад 1000 користувачів.

Ukraine TransFERÖBB Rail Cargo Group (RCG) з березня до кінця серпня вивезла з України 580 тис. тонн зерна, лише в серпні – понад 145 тис. тонн зерна. Про це пише REUA з посиланням на інформацію компанії.

Повідомляється, що зерновози RCG перетинають український кордон у чотирьох пунктах пропуску: через Чоп поблизу Словаччини, Захонь (Угорщина), Рені (поблизу Румунії), а також Хирів (Польща).

Пункти призначення пов’язані із розташування зернопереробних компаній. Більшість поставок у серпні було здійснено до Угорщини, за нею йдуть Німеччина, Італія та Румунія, а також Нідерланди.

 

Зазначається, що компанія планує і надалі тісно співпрацювати з Укрзалізницею для прискорення експорту зерна. Від серпня 2022 року діє двостороння робоча група, мета якої  оптимізувати обмін даними та налагодити процеси між партнерами по співпраці (тобто робоче навантаження перевантажувальних потужностей).

На GrainLane вже більше 1000 користувачів

RCG зробив для всіх учасників ринку безкоштовний доступ до GrainLane. Це онлайн-ринок сільськогосппродукції, що об’єднує українських фермерів із роздрібними продавцями, споживачами та постачальниками логістичних послуг. Наразі завдяки цьому ресурсу понад 1000 зареєстрованих користувачів продали/купили 200 000 тонн зерна, сої та сухої кукурудзи.

Таким чином RCG робить ще один внесок в експорт зерна в Україні.

Позначки: , ,