RCG щомісячно чотирма маршрутами з України транспортує до ЄС 150 тис тонн зерна

З березня Rail Cargo Group перевезла понад 1 млн тонн зерна з України до Західної Європи, використовуючи практично всі доступні вагони. Про це пише REUA з посиланням на інформацію генерального директора ÖBB Rail Cargo Group Клеменса Фьорста.

Клеменс Фьорст розповідає, що Rail Cargo Group докладала значних зусиль, щоб ефективно та швидко транспортувати залізницею українське зерно до Західної Європи:

Практично весь рухомий склад, який був у наявності, був використаний. Це означає, що замість класичних вагонів-зерновозів зерно перевозили в контейнерах, відкритих вагонах і вагонах з розсувними стінками, щоб якомога більше його можна було доставити з України до Румунії, Угорщини, Словаччини та Польщі. якомога.

Наразі RCG щомісячно транспортує до Західної Європи чотирма маршрутами близько 150 000 тонн зерна з України. Загалом за 9 місяців цього року було перевезено 1 млн тонн українського зерна.

З березня до кінця листопада 2022 року до Західної Європи, передусім до Італії, Німеччини, Угорщини та Австрії, перевезено понад 1 млн тонн зерна. Зараз з країни щомісяця вивозиться до 150 тис. тонн. Ми вважаємо, що цим ми зробили найбільший внесок.

Попит на експорт зерна з України залишається високим і досі. З огляду на складну ситуацію, яка часто змінюється за кілька днів, ніхто не знає, чи протримається зернова угода і як довго.

У будь-якому випадку одне можна сказати точно: своєю транспортною підтримкою Deutsche Bahn неодноразово демонстрував, наскільки системно важливими є залізничні вантажні перевезення та як можна гарантувати безпеку поставок під час кризи.

Позначки: , , , ,