Про свої пріоритети у робиті на посаді в.о. члена правління АТ “Укрзалізниця” виданню mintrans розповів Роман Веприцький.

Зараз наше головне завдання – збільшити оборот вагона. Коли я заступив на посаду, оборотність вагона була близько восьми-дев’яти діб. Зараз цей показник покращився на півтора дня.

Друге завдання – це вирішення проблеми профіциту вагонів. В Україні парк вагонів в два рази перевищує реальну потребу. За останні роки в сусідніх країнах були реалізовані програми з оновлення вагонів, і все застарілі вагони, які повинні були утилізувати на металобрухт, заїхали в Україну. Зараз наші вагони за кордон не випускають в зв’язку з їх технічним станом – кажуть, що це небезпечно. Зараз ми спільно з Федерацією роботодавців України працюємо над державною програмою по оновленню вагонного парку.

Третій важливий момент – це контейнерні перевезення. У розвинених країнах світу в структурі залізничних перевезень вони займають до 50%, а у нас – до 2%. Нам є куди рости, ми не зможемо сильно розвинути перевезення вугілля, зерна, руди – це вже все організовано. Єдине, що ми можемо – прискорити оборот вагона, вивантаження і навантаження на сортувальних станціях. Контейнерні перевезення – це унікальний напрямок, яке допоможе нам розвинути економічні процеси на місцях, дрібний і середній бізнес.

Позначки: , , ,