Відсутність європейської колії знижує конкурентні можливості Клайпедського порту, переконані литовські урядовці

Клайпедський державний морський порт залишається єдиним у країнах Балтії без європейської залізничної колії, вона неодмінно має бути туди прокладена, заявив міністр комунікацій та транспорту Литви Марюс Скуодіс, пише REUA з посиланням на ЦТС.

“Відсутність європейської колії знижує конкурентні можливості нашого порту. Необхідно виправити це положення. Ми активно працюємо у цьому напрямі”, – сказав він.

Як зазначив глава транспортного відомства, проєктні документи щодо будівництва до Клайпеди колії європейського стандарту ще у поточному чи 2023 році будуть передані до структур Євросоюзу.

“Необхідно домогтися, щоб проєкт було визнано пріоритетним у рамках ЄС. Тоді ми зможемо розраховувати на європейське фінансування”, – заявив Скуодіс.

Литва хоче домогтися включення ділянки приблизно в 250 км від Каунаса до Клайпеди до міжнародного проєкту Rail Baltica. Залізнична магістраль європейського стандарту, що прокладається в його рамках, з’єднає Таллінн, Ригу, Каунас (з відгалуженням на Вільнюс), Варшаву та Берлін.

Позначки: , , ,