Прикордонна служба Польщі готова закрити вантажний залізничний переїзд, через який пролягає маршрут потягів із Китаю до Європи. 

Польща пригрозила Білорусі закриттям залізничних переїздів

18 листопада головнокомандувач Прикордонної служби генерал-майор SG Томаш Прага надіслав листа голові Державного прикордонного комітету Республіки Білорусь генералу Анатолію Лаппо з вимогою вивести мігрантів з пункту пропуску на кордоні в Кузьниці до кінця тижня: «Інакше ми закриємо вантажний залізничний переїзд». Переїзд використовується для оформлення, зокрема, потягів із Китаю до Європи. 

Профспілки повідомляють, що «потяги на білоруську сторону ведуть через території, які зараз окуповані мігрантами, а також ворожими прикордонниками та білоруською армією, що створює реальну загрозу життю та здоров’ю працівників тягової бригади, але також загрожує залізничною аварією викликані нераціональною поведінкою біженців і спробою їздити в таких потягах», — описують профспілки. 

Вони побоюються, що в напруженій ситуації на кордоні з Білоруссю залізниця може бути використана для провокації та перевезення великих груп мігрантів або навіть білоруських військ у вагонах, які в’їжджають до Польщі з Білорусі. 

Позначки: , , , ,