Ступінь зношеності приміського парку — найбільший порівняно з поїздами далекого сполучення або вантажними. З іншого боку, рівень дохідності від приміських поїздів у 25-30% від операційних витрат на організацію перевезень, не залишає можливостей для капітальних інвестицій.

«Щодо приміських поїздів, то для Укрзалізниці суттєвим є питання не так званого латання дір, чим ми займаємося, а пошук оптимального рішення, яке дозволить вирішити проблеми приміського сектору. Саме тому плануємо цього року розпочати пілотний проект у Запорізькій та Дніпропетровській областях спільно з Європейським інвестиційним банком з придбання нових поїздів», — повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

Близько 110 млн доларів США буде спрямовано на придбання приміських поїздів для цих областей. Запустити пілотний проект з оновлення приміського сектору АТ «Укрзалізниця» планує вже цього року. Наразі є попередні домовленості з Європейським інвестиційним банком, а також місцевими владами Запорізької та Дніпропетровської областей.

«В умовах децентралізації нам конче необхідно включення місцевих влад у питання розвитку приміських перевезень. Згідно з Програмою розвитку пасажирських перевезень в Україні, стратегією Міністерства інфраструктури України та європейськими директивами, партнерами Укрзалізниці з розвитку приміських перевезень повинні виступати органи місцевих влад. Лише така кооперація може стати поштовхом до оновлення приміських поїздів по всій Україні», — зазначив Євген Кравцов.

Також Укрзалізниця проводить капітально-відновлювальні ремонти електричок. Цього року заплановано повністю відновити більше 100 поїздів.