З двох станцій Дніпровської дирекції почали відправляти зернові маршрути. 12—13 липня перший зерновий маршрут підготували і відправили зі станції Балівка — ТОВ «Компанія «Грейнфілд», пише Promgruz з посиланням на інформацію Магістраль. Поки що навантаження триває дві доби, але відправник планує оптимізувати роботу Балівського елеватора і справлятися за одну добу. Відповідно на цілодобовий графік роботи має перейти і станція.

17 липня перший маршрут відправився і зі станції П’ятихатки. До цього тут формували групи по 20—30 вагонів з новим урожаєм. 20 липня почалося навантаження ще одного маршруту.

За даними відділу перевезень Дніпровської дирекції, за 15 днів липня з дев’яти станцій відправлено 589 вагонів, в минулому році за цей же період в зернових перевезеннях були задіяні 17 станцій, які відвантажили вдвічі менше — 274 вагони. Зернові маршрути формуються з вагонів філії «Центр транспортної логістики» АТ «Укрзалізниця», а для невеликих обсягів відвантаження використовуються вагони приватної власності.

Позначки: , ,