Компания  Intramotev, яка була створена в 2020 р. у Сент-Луїсі (США), отримала грант у розмірі $200 тис. від штату Мічиган для запуску в експлуатацію вантажних вагонів TugVolt з тяговим електроприводом, що отримує живлення від акумуляторних батарей.

Передбачається, що для керування ними можуть використовуватись мобільні пристрої. За основу беруться звичайні вантажні вагони, які оснащуються відповідним обладнанням.

У 2021 р. роботу компанії було профінансовано фондом венчурного капіталу Idealab X.

Планується, що наприкінці 2023 р. перші три вагони надійдуть на одне з гірничодобувних підприємств штату Мічиган.

Intramotev розробляє програмно-технічні рішення для дистанційно керованих вантажних вагонів з автономним приводом. Крім TugVolt, на сьогоднішній день компанією створено рішення ReVolt для накопичення енергії гальмування вагоном, що знаходиться у складі поїзда.

Очікується, що розробки компанії знайдуть застосування на під’їзних коліях та ізольованих лініях для технологічних перевезень між шахтами та місцями переробки, цехами підприємств у портах для вирішення проблем першої та останньої милі. У перспективі передбачається можливість роботи такого рухомого складу та на магістральних лініях.

Про це повідомляє REUA з посиланням на інформацію FreightWaves

Позначки: ,