Крюківський вагонобудівний завод отримав замовлення на поставку 121 вагона-зерновоза

“Перша логістична компанія” підписала із  контракт на поставку 121 вагона-зерновоза, про це пише REUA з посиланням на Цензор.нет. В інтерв’ю виданню засновник “Першої логістичної компанії” Максим Шкіль розповів, що задля цього придбання компанія інвестує на суму понад 160 млн грн:

Буквально напередодні “Перша логістична компанія” підписала із Крюківським вагонобудівним заводом контракт на поставку 121 вагона-зерновоза на суму понад 160 млн грн. За 2018-2020 роки ми інвестували у власний парк із більш як 500 вагонів близько $40 млн, ставши за цей час одним із лідерів перевезень зернових в Україні.

Усього ж учасники логістичного ринку за цей період інвестували у придбання нових вагонів понад $500 млн, з них тільки нових зерновозів було закуплено близько 6 тис. одиниць на загальну суму приблизно в $350 млн.

Грузопід’ємність одного вагона становить 70,5 тонн. Він має збільшений об’єм кузова, що дозволяє перевозити більший обсяг зернових вантажів, а також обладнаний спеціальними елементами, які захищають від розкрадання і пошкодження.
Строк служби вагонів – 30 років.
Зараз парк компанії налічує понад 500 власних вагонів, а в управлінні компанії знаходиться понад 1500 одиниць.