Щонайменше 30 людей загинуло під час ракетного обстрілу залізничного вокзалу в Краматорську

8 квітня, зранку російські окупаційні війська обстріляли залізничний вокзал Краматорська, звідки нині триває евакуація цивільного населення. На територію пасажирського вокзалу прилетіло 2 ракети «Точка-У». Про це повідомив голова правління Укрзалізниці  Олександр Камишін.
Він також зазначив, що є постраждалі. Згодом уточнив, що за попередніми підрахунками загинуло щонайменше 30 мешканців Донеччини:
В результаті ракетного обстрілу вокзалу Краматорська за оперативними даними більше 30 чоловік загинуло та більше 100 поранених. Це цілеспрямований удар по пасажирській інфраструктурі залізниці та жителях міста Краматорськ.
ОНОВЛЕННЯ
За інформацією очільника Донецької ОВА Павла Кириленка, станом на 15:00 кількість загиблих збільшилася до 50 осіб, з них п’ятеро – діти. 38 людей загинуло одразу, на вокзалі, згодом ще
12 людей померло в лікарні.
Всього у лікувальні заклади з пораненнями різної важкості було госпіталізовано 98 осіб: 16 дітей, 46 жінок та 36 чоловіків.
Нагадаємо, вчора три евакуаційні поїзди зі Слов’янська та Краматорська були заблоковані авіаударом ворога по шляхопроводу біля станціі Барвінкове, Донецька залізниця. Це єдиний контрольований Україною виїзд залізницею із таких міст як Слов’янськ, Краматорськ та Лиман. Проте вже увечері Укрзалізниця повідомила, що поїзди були деблоковані і вони продовжили рух.
Тільки за 6 квітня з міст Лозова, Краматорськ, Слов‘янськ, Барвінкове залізницею було вивезено  у більш безпечні регіони 14 000 мешканців Донеччини та Луганщини.
Позначки: , , , ,