Оператор мультимодальних перевезень Hannibal 25 січня 2023 р. запустив новий вантажний залізничний маршрут між станціями Марцалья за 50 км від Болоньї та Мельцо на схід від Мілана.

Як повідомляє REUA, по маршруту спочатку курсуватимуть три пари поїздів на тиждень, але за короткий термін планується збільшити інтенсивність перевезень до п’яти пар на тиждень. До складу поїздів включають платформи для перевезення напівпричепів автомобільних заввишки до 4 м.

Тягу поїздів на маршруті забезпечує компанія Oceanogate – залізничний підрозділ холдингу Contship. З лютого 2022 р. компанія організувала курсування п’яти поїздів на тиждень від порту Ла-Спеція до терміналу Contship у Марцальї.

З пуском нового маршруту вантажі з цього порту через термінал Contship до Мельцо прямуватимуть до пунктів призначення Австрії, Німеччини та Нідерландів. Крім того, у травні 2022 р. Contship запустив сервіс вантажних залізничних перевезень між Мельцо та терміналами партнерів у Китаї.

Новий маршрут сприятиме подальшому розвитку залізничних вантажних перевезень у регіоні Болонья. Так, термінал Bologna Interporto у 2022 р. обробив понад 5000 поїздів, що на 8,4% більше, ніж роком раніше, при цьому перевезення вантажів автомобільним транспортом скоротилися на 1,1%.

Позначки: , , ,