Україна планує посилити пасажирське залізничне сполучення з Польщею. Також очікується, що територією України проходитиме новий контейнерний поїзд між Китаєм та Польщею.

Міністерство інфраструктури України спільно з міністерством інфраструктури Польщі працюють над відновленням двох залізничних маршрутів у 2019 році, повідомив очільник українського відомства Володимир Омелян на прес-конференції в Києві в середу, передає Інтерфакс-Україна.

Разом з польськими колегами ми працюємо над відновленням залізничного сполучення за напрямками Перемишль – Мальховіце – Нижанковичі (Львівська обл.), А також Люблін – Львів. Я впевнений, що у цих напрямків є майбутнє“, – сказав він.
В.Омелян зазначив, що ініціатива відновлення залізничного сполучення між Україною та Польщею належить міністру інфраструктури Республіки Польща Анджею Адамчику.

Ми домовилися, що у грудні “Укрзалізниця” і РКР (польська залізниця) остаточно узгодять формат запуску цих ліній, і ближче до Нового року ми зможемо озвучити терміни їх реалізації“, – підкреслив український міністр.

В.Омелян також повідомив про те, що сьогодні було узгоджено рішення про запуск контейнерного поїзда між Китаєм і Європою, а саме між Китаєм і Польщею територією України.

Ми плануємо, що кількість таких поїздів складе близько 1 тис. на рік“, – підкреслив він.

Раніше в “Укрзалізниці” повідомили, що з 8 грудня на щоденній основі запускають безпересадочний вагон за маршрутом Київ – Вроцлав, який курсуватиме у складі поїздів №749 / 51-52 / 750 із зупинками на станціях Львів, Перемишль, Краків і Люблинець.

У новому розкладі АТ “Укрзалізниця” передбачені 40 міжнародних поїздів, з яких 20 – в країни Євросоюзу.

Найпопулярнішим міжнародним напрямком за даними “Укрзалізниці” на даний момент є Київ-Перемишль – за 11 місяців цього року УЗ перевезла майже 300 тис. пасажирів в Перемишль (150 тис. пасажирів за 11 місяців 2017 року).

Також користується популярністю поїзд №67 Київ-Варшава – з початку року він перевіз 27,5 тис. пасажирів, що на 14 тис. пасажирів більше, ніж за аналогічний період 2017 року.