Під час наради УЗ з перевізниками Румунії та Молдови обговорювалася складна ситуація через значне накопичення вагонів під перестановку візків із широкою на європейську колію станцією Вадул-Сірет.

Наразі до прикордонної станції Вадул-Сірет прямують 1289 вагонів, із них 528 вагонів з вугіллям під перестановку. Також фіксується накопичення зернових вантажів, вагони з якими також потрібно переставити на візки колії 1435 мм.

Як пояснив представник Івано-Франківської дирекції залізничних перевезень регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Укрзалізниця», на станції Вадул-Сірет є два пункти перестановки (для вантажних і пасажирських вагонів). На цих пунктах можна обробити до 70 вагонів за робочу зміну. Проте, за словами посадовця, наразі є питання нестачі персоналу.

Залізничники наголосили на тому, що наразі ситуація із накопиченням рухомого складу по станції дуже складна. Адже частину колій займають порожні вагони, а частину — вагони із вантажем під перестановку.

Як повідомив представник компанії «Метінвест», за тенденції останніх 10 діб накопичені 528 вагонів можна здавати 35–40 діб. Окрім того, планується поставити нову партію на 620 вагонів. Тож представник компанії закликав знайти рішення для покращення ситуації.

Під час наради також лунали окремі пропозиції направляти вагони на інші недозавантажені стики, на яких є пункти перестановки візків, аби розвантажити станцію Вадул-Сірет.

Про це інформує REUA  з посиланням на Rail.insider

Позначки: , , ,