У регіональній філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» успішно практикують формування з’єднаних поїздів та поїздів підвищеної довжини.

Нещодавно на магістралі був сформований поїзд вагою 10 тисяч тонн, що стало знаковою подією: в умовах воєнного часу придніпровські залізничники не тільки нарощують обсяги перевезень, але й беруться за вирішення складних експлуатаційних завдань.

Загалом від початку 2023 року на Придніпровській залізниці провели 195 з’єднаних поїздів та 267 поїздів підвищеної довжини. Першість у формуванні з’єднаних потягів тримають Криворізька та Дніпровська дирекції залізничних перевезень, за кількістю поїздів підвищеної довжини лідирують Дніпровська та Запорізька.

Зокрема, для залізниці нагальною є потреба у формуванні з’єднаних поїздів та поїздів підвищеної довжини, що дозволяє збільшити пропускну й провізну спроможність окремих ділянок і напрямків, поліпшити використання локомотивного парку, прискорити просування вантажів до отримувачів; позитивно позначається на якісних та фінансових показниках роботи магістралі.

Про це інформує REUA  з посиланням на прес-центр Придніпровської залізниці

Позначки: ,