Конструкторське бюро МТРЗ розробило та реалізувало унікальний проєкт модернізації тепловозу ТЕМ2

Миколаївський тепловозоремонтний завод (МТРЗ) провів за власним проєктом глибоку модернізацію маневрового тепловозу серії ТЕМ2 для Запоріжсталь.

Особливістю модернізації тепловозу ТЕМ2 є те, що застосовано новий тип електропередачі:

– Це перший маневровий тепловоз із електричною передачею, який нами модернізований (раніше – лише з гідромеханічною передачею). На тепловозі застосовано новий тип електропередачі змінно-постійного струму, яка є більш надійною, ніж передача постійно-постійного струму, – прокоментував технічні нововведення директор заводу Сергій Рой.

Зазначається, що подібну глибоку модернізацію було здійснено два роки тому для Arcelor Mittal. Тоді на магістрально-вивізному тепловозі серії 2ТЕ10 було оновилено 80% обладнання:

– І сьогодні він успішно експлуатується на підприємстві ArcelorMittal, у важких кар’єрних умовах. Все це підтверджує доцільність глибокої модернізації тепловозів і надалі, тому що видно значний економічний ефект порівняно з новим тепловозом, – Сергій Рой.

Зазначається, що проведення реновації дозволяє збільшити термін експлуатації тепловозів ТЕМ2 ще на 20 років, стверджують конструктори МТРЗ. Вони розраховують, що послуги з модернізації матимуть попит серед промислових підприємств.

МТРЗ у жовтні 2021 року став партнером LIEBHERR в Україні. Завод отримав дозвіл на вставнолення сучасних дизелів LIEBHERR при модернізації локомотивів в Україні, а також пропозицію співфінансування для реалізації спільних проєктів.

Нагадаємо, комбінат “Запоріжсталь” реалізує програму модернізації рухомого складу підприємства та у партнерстві з Миколаївським і Запорізьким тепловозоремонтними заводами ремоторизував п’ять тепловозів серії ТГМ-4.

В той же час ще один промисловий гігант – холдинг “Метінвест” проводить глибоку модернізацію маневрових локомотивів серії ТЕМ2 в Латвії, на Даугавпілському локомотиворемонтному заводі, що входить до складу корпорації Skinest Rail.

 

Позначки: , , , ,