Залізничники МК «Запоріжсталь» раніше здійснювали ремоторизацію лише на тепловозоремонтних заводах, то нині проводять на базі власного локомотивного депо. Днями був продемонстрований результат роботи депо – сьомий ремоторизований тепловоз серії ТГМ4. Фахівці  встановили новий потужний двигун американського виробництва Cummins та оновили гідравлічну передачу, замінили колеса, відремонтували гальмівну систему.

Така модернізація ушестеро дешевша, ніж придбання нового тягового рухомого складу, а ресурс тепловозу подовжує на 25 років, зазначив директор з транспорту та логістики ПАТ «Запоріжсталь» Олег Адаманов:

«У результаті заміни двигунів тепловозів вихлопні гази мають знижену концентрацію вуглекислого газу, чим дають змогу знизити навантаження на довкілля. Ремоторизація тепловозів також входить до меморандуму між «Запоріжсталлю» та Запорізькою облдержадміністрацією. Всі додаткові зобов’язання, які взяв на себе комбінат, ми послідовно виконуємо», — наголосив керівник.

Незабаром на лінію вийде і восьмий ремоторизований тепловоз серії ТЕМ2, який зараз перебуває на Миколаївському тепловозоремонтному заводі. Там проводять пусконалагоджувальні роботи.

Уточнюється, що з початку реалізації програми з ремоторизації тепловозів (з 2017 року) комбінат спрямував на оновлення тягового рухомого складу майже 100 млн грн.

Цьогоріч запланована модернізація 3 тепловозів: двох серії ТГМ4 на базі «Запоріжсталі» та одного серії ТЕМ2 на Миколаївському тепловозоремонтному заводі.

Раніше REAU писав, що у 2017 році МК «Запоріжсталь» ремоторизував перший тепловоз та розробив комплексну програму з оновлення парку локомотивів. А з 2019 року залізничне депо «Запоріжсталь» виконує ремоторизацію локомотива власними силами.

 

Позначки: , , , , , , ,