Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) ухвалив рішення про виділення кредиту у 35 млн доларів для фінансування придбання вагонів-зерновозів для компанії Louis Dreyfus в Україні. Таку заяву зробив старший радник із зовнішніх зв’язків ЄБРР Антон Усов. Про це пише ЦТС з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Раніше писав REUA, що компанія Louis Dreyfus планує створити ланцюжок поставок в Україну без дефіциту вагонів:

Проект підтримає стратегію клієнта зі створення надійного та ефективного ланцюжка поставок в Україні і буде спрямований на вирішення проблеми нестачі вагонів на українському ринку“, – наголошувалося в повідомленні фінустанови.

Дочірня компанія одного з найбільших в світі агротрейдерів Louis Dreyfus Company в Україні отримала можливість придбати 1 тисячі вагонів хоперів-зерновозів. Реалізація відповідного проекту буде спрямована на вирішення проблеми нестачі вагонів на українському ринку та підтримку стратегії Louis Dreyfus по створенню надійної та ефективної ланцюжка поставок в Україну.

Louis Dreyfus – найбільший агротрейдер у світі. Основні операції зосереджені в Женеві. Штаб-квартира знаходиться в Роттердамі, однак компанія також веде діяльність ще більш ніж в 100 країнах світу. Зокрема, Louis Dreyfus володіє складськими приміщеннями в Північній і Південній Америці, Азії, на Близькому Сході і в Африці, в Європі та регіоні Чорного моря. На частку Louis Dreyfus припадає близько 10% світового обсягу торгівлі сировиною.

Louis Dreyfus в Україні володіє п’ятьма активами: Рахнянське сховище зерна і олійних культур місткістю 159 тис. т, Гайсинське сховище – 72 тис. т (обидва Вінницька обл.), Сердюківське сховище – 32 тис. т (Черкаська обл.), Михайлівське сховище склад – 98 тис. т (Запорізька обл.) і комплекс в Одеському порту загальною потужністю зберігання зерна приблизно 240 тис. т і річним обсягом перевалки 4,5 млн т.