Компанія Lemtrans (Лемтранс), дочірня фірма найбільшої української промислової групи SCM, підписала договір з міжнародним транспортно-логістичним підприємством Operail (Естонія) на оренду двох сучасних локомотивів, побудованих в депо Тапа.

Підписаний договір став черговою важливою віхою в комерційному напрямку модернізації та будівництва рухомого складу Operail.

Рауль Тоомсалу, голова правління Operail: «Ці два перших екологічних і економічних локомотива, які відправляються в Україну, становлять лише десяту частину нашої виробничої потужності. В даний момент ще будується третій локомотив, і ми також уклали з партнерами по співпраці договори, необхідні для будівництва четвертої машини. На першому етапі ми плануємо модернізувати в цілому 19 локомотивів».

Підприємство Operail почало проект з модернізації маневрових локомотивів C30-M американського виробництва у 2016 році, а в жовтні минулого року представило перший побудований локомотив C30-M.

«Локомотиви C30-M дуже універсальні, вони підходять як для маневрових робіт, так і для магістральних вантажоперевезень. Крім того, їх можна без зайвих зусиль налаштувати відповідно до ширини колії цільового ринку, а це значить, що для нас відкритий і, наприклад, ринок Фінляндії», – розповів Тоомсалу.

Для складання локомотива використовувалася основна рама і ходова частина локомотива C30-7Ai відомого міжнародного виробника General Electric, а також модулі, спроектовані потужним чеським виробником CZ Loko. Локомотив сертифікований в Європейському Союзі. Вага шестивісних локомотива становить 138 тонн, навантаження на вісь – 23 тонни, локомотив має електричну трансмісію змінного / постійного струму. На локомотиві встановлений дизельний двигун Caterpillar 3512C HD потужністю 1550 кВт (2079 к.с.), а його максимальна швидкість складає 100 км/год.

Operail – це державне залізничне підприємство Естонії, основними комерційними напрямками діяльності якого є вантажні перевезення, ремонт і виробництво локомотивів і вагонів, а також здача в оренду рухомого складу.

Позначки: , , , ,