КВБЗ готовий виготовити 10 нових швидкісних поїздів, які збирається придбати АТ «Укрзалізниця» згідно з Програмою оновлення рухомого складу УЗ на період до 2021 року.

Керівництво Крюківського вагонобудівного заводу розкритикувало зустріч 20 листопада представників компанії Hyundai з міністром інфраструктури України Владиславом Криклієм, відомство якого віднедавна опікується АТ «Укрзалізниця», щодо  модернізації та розвитку рухомого складу в Україні. Максим Крамаренко, голова правління ПАТ “КВБЗ”, зауважив:

“Логічно було б припустити, що наступного дня міністр зустрінеться з представниками іншої компанії – ПАТ «КВБЗ», чиї швидкісні поїзди вже більше 5 років найскладнішими з точки зору інфраструктури маршрутами успішно перевозять пасажирів Україною. Адже рівні умови для всіх – один із основних принципів чесної конкуренції…”

Проте, зазначають в КВБЗ, розмови про перспективи роботи з вітчизняним виробником – Крюківським вагонобудівним заводом – в Міністерстві інфраструктури України поки що не вели.

“На Крюківському вагонобудівному заводі вже існує повністю налагоджене виробництво і організовано сервісне обслуговування цих самих швидкісних міжрегіональних двосистемних поїздів. З тією лише різницею, що це українські поїзди «Тарпани» – високоінтелектуальний продукт українських конструкторів, продукція з високою доданою вартістю. Вона піднімає економіку та імідж країни на новий рівень. Причому у виробництві вітчизняних сучасних поїздів беруть участь близько 180 українських підприємств.”

Раніше стало відомо, що у 2020 році Укрзалізниця (УЗ) не купуватиме 5 із 6 законтрактованих у 2018 році дизель-поїздів. Єдиний дизель-поїзд ДПКр-3, який таки носитиме ліврею УЗ,  від початку листопада проходить низку випробувань на Придніпровській залізниці – міцнісні, гальмівні, динамічні та інші.  Планово випробування за спеціальною програмою триватимуть понад місяць.