Укрзалізниця стала прибутковою у 2021 році, – мінінфраструктури

Міністр інфраструктури та очільник Антикризового штабу з відновлення сталого функціонування АТ «Укрзалізниця» Олександр Кубраков наполягає, що за короткий час вдалося відновити фінансову стабільність компанії, тоді як вона опинилася за крок від прірви:

УЗ могла отримати 8 мільярдів збитку у 2021 році – натомість завершує рік з прибутком, про це йдеться у звіті ТСК з питань Укрзалізниці, – заявив О.Кубраков.

Саме так на його думку слід читати аналітику ТСК, нещодавно оприлюднену Юлією Гришиною.

Свідченням фінансової стабільності компанії на переконання міністра є перші результати Великого будівництва на залізниці: “електрифіковано перші з десятка запланованих маршрутів, нові потяги курсують на Півдні та Сході країни, проєктуються станції Київського приміського експресу, нові гілки та маршрути”.

За словами міністра, попередити дефолт стратегічної державної компанії вдалося завдяки усуненню компаній-посередників при закупівлі електроенергії, підвищенню тарифів на вантажні перевезення та реформі корпоративного управління.
Олександр Кубраков запевнив, що вже найближчим часом Наглядова рада УЗ розпочне повноцінну роботу та запустить процес відбору правління.
Як і менеджмент компанії, так і Наглядова рада мають складатися з професіоналів, які працюють за визначеними КРІ, є політично незалежними та ставлять інтереси компанії та держави понад усе, – додав Міністр.
Нагадаємо, 17 грудня за результатами підсумкового засідання ТСК звернулася до уряду з рекомендацією не продовжувати контракт голови УЗ Олександра Камишіна.
Перед тим Укрзалізниця відзвітувала, що у 2021 році отримає прибуток 250 млн грн. Компанія також оптимістично оцінила свої показники на 2022 рік.
Позначки: , , , , ,