Прем’єр-міністр РК Аліхан Смаїлов та старший віце-президент американського виробника рухомого складу компанії Wabtec Гохан Байхан обговорили перспективи розширення партнерства та реалізації нових проектів у машинобудуванні.

У ході зустрічі глава Уряду зазначив, що машинобудування є одним із найперспективніших секторів економіки республіки. За останній рік обсяг виробництва у галузі зріс на 35%.

Ми бачимо великий потенціал для подальшого зростання та розвитку цієї сфери, що потребує припливу нових інвестицій та сучасних технологій. У зв’язку з цим ми вітаємо намір компанії Wabtec розширити свою присутність у нашій країні», – сказав Аліхан Смаїлов.

За його словами, незважаючи на економічні виклики, обсяг світових залізничних перевезень залишається відносно стабільним і, за прогнозами, збільшиться майже вдвічі протягом найближчих 10 років. Враховуючи це, Казахстан має намір максимально використати своє вигідне географічне розташування та стати одним із найбільших транспортних хабів, що пов’язують транзитні вантажопотоки.

Гохан Байхан повідомив, що компанія Wabtec інвестувала кошти в розширення виробництва на заводі з випуску локомотивів в Астані, що дозволить збільшити його потужність практично вдвічі.

За підсумками переговорів Аліхан Смаїлов зазначив, що Уряд готовий продовжувати активну взаємодію та надавати необхідну підтримку для реалізації нових інвестиційних планів компанії.

Про це інформує REUA  з посиланням на прес-службу Прем’єр-міністра Республіки Казахстан

Позначки: , , ,