Іспанію з Польщею через Німеччину з’єднав новий сервіс залізничних вантажних перевезень

Компанія Kombiverkehr запустила нову послугу залізничних вантажних перевезень, яка з’єднає Іспанію з Польщею через Німеччину. Нова послуга з’єднає інтермодальний термінал Barcelona Can Tunis з Дуйсбургом. Звідти товари можна транспортувати до Польщі через сполучення Kombiverkehr з терміналом Spedcont у Лодзі та терміналом CLIP у Познані. Про це пише REUA з посиланням на RailFreight.

Згідно з джерелами Kombiverkehr, рейс між Барселоною Кан Туніс і Польщею доступний три рази на тиждень по понеділках, середах і п’ятницях. Транзитний час становить 2 дні та 21 годину, щоб дістатися до Познані, та 3 дні та 13 годин, щоб дістатися до Лодзі. З Лодзі потяги повертаються до Іспанії по понеділках, середах і суботах. Час у дорозі до Барселони Кан Туніс становить близько чотирьох з половиною днів. Kmobiverkehr готовий збільшити до шести, а то й семи щотижневих ротацій, якщо цього вимагатиме ринок.

Як зазначили джерела з Kombiverkehr, сполучення між Барселоною Кан Туніс і Дуйсбургом було активовано в липні. З іншого боку, сполучення між Дуйсбургом і двома польськими терміналами існує вже понад 20 років. За допомогою цієї нової послуги тепер можна «перевозити трейлери та контейнери між Піренейським півостровом і Польщею лише одним перемикачем», як пояснив Kombiverkehr на LinkedIn.

Довгі потяги та важкі вантажі підходять для напівпричепів P400
Поїздка підходить для поїздів довжиною до 600 метрів. Джерела з Kombiverkehr підкреслили, що це пов’язано з тим, що вантаж, який транспортується, зазвичай дуже важкий, враховуючи, що контейнери часто заповнені рідкими товарами.

З цієї причини використання поїзда довжиною 750 метрів призведе до надмірної ваги та тиску на рейки. Крім того, послуга підходить для перевезення напівпричепів повного профілю P400.

Позначки: , , , ,