У Казахстані у місті Шимкент відбулася двостороння зустріч делегацій ТОВ «КТЖ-Вантажні перевезення» та АТ «Узбекістон темир йулларі». Обговорено питання подальшого розвитку взаємодії у сфері залізничного транспорту.

Відзначено позитивну динаміку зростання перевезень вантажів залізничним транспортом між країнами. За два місяці поточного року обсяг перевезень вантажів між Казахстаном та Узбекистаном збільшився до аналогічного періоду минулого року на 16% та становив 5,2 млн тонн.

За міждержавними стиками прийнято понад 1,4 тис. поїздів, здано – 1,6 тис. потягів. З аналогічним періодом минулого року прийом поїздів збільшено на 5%, здавання потягів на 25%. Сторони домовилися продовжити спільну роботу щодо нарощування вантажообігу.

Узбекистанська сторона поінформувала, що для збільшення обсягу перевезень міждержавним стиковим пунктом Сариагаш – Келес проводиться робота з подовження парних залізничних колій та ведеться будівництво двох нових електрифікованих колій.

Казахстанська сторона розповіла про реалізацію проекту з маршрутизації вантажних перевезень у напрямку стику Сариагаш, який удвічі скоротив термін доставки вантажів.

За підсумками зустрічі між ТОВ «КТЖ-Вантажні перевезення» та АТ «Узбекістон темир йулларі» підписано Протокол.

Про це інформує REUA  з посиланням на прес-службу АТ «НК «Казахстан Темір Жоли»

Позначки: , , ,