Після тривалої вимушеної зупинки металургійний комбінат «Каметсталь» відновив роботу унікального вісепрокатного стану.

Прокатники приступили до виконання замовлення на виготовлення 3200 вагонних осей для вагонобудівних підприємств України.

Це перша у 2023 році, і перша після майже восьмимісячного вимушеного простою стана, партія осей, яка буде вироблена на комбінаті.

 «Цьогоріч вперше після найтривалішого простою ми знайшли можливість знову виробляти осі для наших залізниць, для будівництва вітчизняних вагонів і полувагонів. Сьогодні така продукція необхідна для відновлення українського залізничного парку. Вона рентабельна, а отже, важлива і для стабільної роботи Каметсталі, і для підтримки економіки України. Успішне виконання виробничого завдання на вісепрокатному стані – це ще один внесок нашого підприємства у розвиток економіки», – зазначив заступник начальника прокатного цеху на дільниці вісепрокатного та кулепрокатних станів Сергій Мішурін.

Вісепрокатний стан на Каметсталі – це єдиний у світі стан, на якому осі виробляють методом поперечно-гвинтової прокатки. У довоєнний час осі Каметсталі поставлялися замовникам з України, Європи та Північної Америки.

Про це інформує REUA  з посиланням на GMK Center

Позначки: ,