Кабінет міністрів України затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для оновлення рухомого складу для перевезення пасажирів та модернізації залізничної інфраструктури.

Затвердження документу, який визначає порядок використання коштів з держбюджету, дозволить Укрзалізниці розпочати комлекс дій з реалізації плану оновлення парку пасажирських вагонів, модернізації та електрифікації стратегічно важливих ділянок і розвитку високошвидкісних пасажирських перевезень. Цього року на ці заходи у держбюджеті України передбачено понад 4 млрд грн, повідомляє REUA з посиланням на інформацію МІУ.

Підготовчі роботи за цими напрямками уже розпочато. Зокрема, Укрзалізниця проводить відбір постачальника за бюджетною програмою оновлення пасажирського рухомого складу чітко за процедурами Закону України «Про публічні закупівлі».

Нагадаємо, що державним коштом вперше фінансується придбання 100 пасажирських вагонів. Наразі триває тендерний процес для визначення постачальника рухомого складу. Взяти участь у тендері зголосилися три компанії: CRRC Tangshan (входить до складу китайського державного холдингу CRRC Group), ТОВ “Термінал-Захід” та ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод”. Постачальника пасажирських вагонів буде визначено 7 травня 2021 року.

Позначки: , , , , ,