Кабмін погодив дострокове припинення повноважень голови правління АТ “Укрзалізниця” – Володимира Жмака.

На сьогоднішньому засіданні уряду Кабінет Міністрів України погодив дострокове припинення повноважень голови правління АТ “Укрзалізниця” – Володимира Жмака. На час обрання нового очільника виконувати обов’язки голови правління буде член правління – Іван Юрик, який відповідає за стратегічний напрямок залучення інвестицій, роботу з кредитным портфелем компанії та реструктуризацію боргів.

Варто зауважити, що Юрик вдруге тимчасово очолюватиме найбільшу в Україні компанію. Рік тому, 15 квітня, після звільнення Желько Марчека в.о. голови правління Укрзалізниці було призначено Івана Юрика. На цій посаді він перебував майже 3 місяці, 26 серпня 2020 року – КМУ погодив на управління компанією В. Жмака.

Нагадаємо, на початку лютого наглядова рада АТ “Укрзалізниця” постановила скасувати рішення правління товариства про створення філій – з вантажних перевезень UZ Cargo та інфраструктурного оператора UZ Infra, тим самим заблокувавши анбалдинг компанії.

Наприкінці січня Верховна Рада України створила тимчасову слідчу комісію для оцінки підприємства і розслідування зловживань у 2017-2020 роках.

Після першого засідання ТСК звернулася із запитом до Кабміну та наглядової ради УЗ дати оцінку діяльності нинішнього очільника товариства Володимира Жмака, хоча він був призначений на цю посаду у другій половині 2020 року. Голова УЗ назвав непорозумінням запит ТСК про оцінку компетентності правління компанії.

Тиждень тому справами Укрзалізниці зацікавився Прем’єр-міністр України Денис Шмагаль, який доручив ТСК в одноденний період надати інформацію про роботу правління та наглядової ради УЗ за останні 6 років.

Вчора з’явилась інформація, що наглядова рада АТ “Укрзалізниці” одноголосно підтримала рішення звільнити з посади В.Жмака.

Позначки: , , , , ,