У липні 2019 року представники НК «Қазақстан темір жолы» (КТЖ, Казахстанська залізниця) та DB DB Engineering & Consulting в Нур-Султані підписали довгострокову угоду. Домовленність  була спрямована на стабілізацію економічних показників та підвищення якості обслуговування національної залізничної компанії Казахстану.

Компанія DB Engineering & Consulting отримала замовлення на проект, який покликаний повністю трансформувати казахстанську національну залізничну компанію КТЖ протягом двох років та складатиметься з двох етапів:

  • Підготовку стратегії корпоративного розвитку щодо придбання нових поїздів, модернізації обладнання та обслуговування існуючого рухомого складу, а також продажів та продаж квитків
  • Впровадження стратегій у повсякденні операції та моніторинг їх впливу для ефективного управління змінами

У грудні 2019 року ці домовленності отримали дещо більш окреслений вигляд – КТЖ і Deutsche Bahn AG уклали Меморандум про співробітництво у сфері залізничних перевезень, який передбачає надання взаємної підтримки у сфері пасажирських перевезень, сприяння в питанні розширення географії маршрутів вантажних перевезень.

Генеральним директором АТ “Пасажирські перевезення” КТЖ був призначений німецький фахівець Міхаель Кортюм, який перед тим керував виробництвом DB InternationalGmbH в країнах Близького Сходу і Північної Німеччини, обіймав посади генерального директора по східному регіону в DB Engineering & Consulting, головного виконавчого директора по східному регіону і керівника підрозділу ValueEngineering / Asia and Pacific.

Попередній генеральний директор АТ “Пасажирські перевезення” – Арман Султанов – пішов з посади за власним бажанням.

Своє призначення та плани на новій посаді Міхаель Кортюм так прокоментував місцевому виданню:

Всі залізниці світу функціонують в більш-менш схожих умовах. В цьому відношенні досвід, який є у DB Group на цей момент, може бути частково застосований в Казахстані, будучи адаптованим до місцевих умов. Одним із прикладів може стати розробка моделі взаємовідносин з державними органами. Але є кілька місцевих особливостей, які не дозволяють застосовувати рішення, впроваджені в DB. Наприклад, кліматичні умови в Казахстані, які змушують розробляти абсолютно нову стратегію для парку рухомого складу.

Зараз поставлені дві основні мети.

Перша – це підвищення операційної ефективності. Це означає, що нам потрібно зробити поточний виробничий процес більш продуктивним, екологічно-і соціально орієнтованим, спрямованим на задоволеність клієнта.

Друга мета – підвищення економічної ефективності. Це означає роботу над зниженням витрат при збереженні соціальних зобов’язань компанії. Одночасно з цим потрібно збільшити дохід, роблячи компанію і залізничні перевезення в цілому більш привабливими для клієнтів, при цьому підвищуючи якість послуг, що надаються.

Також DB Engineering & Consulting співпрацювала із залізницями Єгипту, ОАЕ, Катару, Індію та ін.