Українська промислова компанія Інтерпайп розробила і відвантажила першу партію колесних пар ULT SP для іспанського ринку.

Нова конструкція колпари входить у лінійку продуктів Ultimate, що призначена для вантажних вагонів. Колісна пара спеціально розроблена для іберійської колії, яка є ширшою за європейську – 1668 мм проти 1435 мм, тому потрібні особливі конструкції колпар. Окрім нової модифікації колеса, спеціалісти дивізіону залізничних виробів Інтерпайп також спроєктували конструкцію осі – SP G. Іберійський стандарт колії використовують залізниці Іспанії, Португалії та частково Франції, місцеві  залізничні оператори застосовують колпари застарілих конструкцій. Представники Інтерпайпу  сподіваються, що запропоновані українською стороною сучасні рішення, стануть новим стандартом для Іспанії та Португалії.

В жовтні Інтерпайп успішно завершив усі роботи з перевірки та сертифікації колпатерів ULT SP в європейських дослідних центрах та органах сертифікації.

Олександр Гарькавий, директор дивізіона залізничної продукції Інтерпайп:

– У цьому році перед Інтерпайпом  стояла задача вийти на новий ринок – Іспанія. Якщо у Франції, Німеччині, Австрії та інших європейських странах ми конкуруємо з європейськими виробниками, то іспанський ринок, що використовує іберійську колію, був раніше для нас недоступним. На європейському ринку залізничної продукції Інтерпайп ще сильніше укріпив позиції не тільки як виробник, а і як розробник сучасних відів коліс, осей і колісних пар. Лінейка Ultimate завоювала популярність і використується попитом клієнтів у багатьох європейських країнах. Ми користуємося традиційними, з якими щорічно ми пополяняємо нашу лінеюку новими видами продукції, які відповідають найвищим міровим вимогам.

Раніше REUA писав, що Інтерпайп розпочав поставки чорнових осей на український ринок. В компанії зазначають, що перші поставки відносно невеликі, проте перспектива добра, тому мають намір зміцнювати свої позиції в  сегменті чорнових осей на українському ринку.