На станції «Одеса-порт» збудують нову залізничну колію

ТОВ «Євротермінал» почав будувати нову залізничну гілку до станції Одеса-Пересип із пропускною спроможністю під’їзної колії до 1 млн тонн вантажів на рік.

«Залізнична гілка, яку будує «Євротермінал», дозволить обробляти більший обсяг контейнерів, зменшить навантаження на міські вулиці від руху великовантажного транспорту і знизить витрати вантажовідправників, експедиторів та інших учасників транспортного процесу. Крім цього, нова залізнична колія стане додатковим стимулом для розвитку логістики як «Сухого порту», так і прилеглих до нього територій», – зазначає гендиректор «Євротерміналу» Олександр Ейсмонт.

Відзначається, що в даний момент пропускна здатність станції «Одеса-порт» становить 792 вагони на добу, проте порт здатний обробляти в кілька разів більшу кількість вагонів. Невідповідність пропускної здатності порту і станції призводить до нерівномірного розподілу контейнерного вантажопотоку: по залізниці надходить до 20%, по автодорозі — 80%.

«Особливо це відчутно в пікові навантаження на залізницю навесні і восени, коли з морських терміналів порту відправляють зерно на експорт. Пояснюється це тим, що порт затиснуто рамками міста і розвивати залізничну інфраструктуру практично неможливо», — розповіли в прес-службі компанії.