Мінінфраструктури планує збільшити граничний термін експлуатації цистерн до 60 років

Міністерство інфраструктури України спрямувало на юстування наказ, яким передбачається збільшення граничного строку експлуатації вагонів-цистерн. Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ “Укрзалізниця” Валерій Ткачов.

У телеграм-каналі він оприлюднив «Довідку до наказу Міністерства інфраструктури України від 29.03.2022 № 267 «Про затвердження Змін до Строків продовження експлуатації вантажних вагонів (крім вантажних вагонів підприємств технологічного залізничного транспорту, що призначені для переміщення вантажів у виробничих цілях в межах території таких підприємств)».

Наказ передбачає збільшення граничного строку експлуатації вагонів-цистерн для перевезення харчових продуктів з 45 до 60 років, а також встановлення строків продовження експлуатації вагонів-цистерн для перевезення в’язких нафтопродуктів, які не були раніше встановлені.

У документі наголошується, що всі наявні вагони-цистерни для перевезення харчових продуктів та вагони-цистерни для перевезення в’язких нафтопродуктів у 2022–2023 роках зможуть пройти діагностування та продовжити експлуатацію.

Зазначається, що 30 квітня наказ МІУ № 267 був направлений до Мін’юсту для державної реєстрації.

Позначки: , ,