Володимир Жмак представив бажаний склад членів правління УЗ і розраховує, що наглядова рада УЗ погодить їхні кандидатури та подасть на узгодження до Кабміну. На заваді швидким рішенням може стати “період турбулентності”, який нині проходить сама наглядова рада.

До складу команди Володимира Жмака увійшли: Іраклій Езугбая, на якого покладено відповідальність за вантажні перевезення, Олександр Перцовський очолює пасажирську вертикаль, Франтішек Буреш опікується виробничою вертикаллю, Роман Черницький – директор з інфраструктури, Іван Синяков – головний по кадровій політиці, Іван Юрик – вирішуватиме фінансові питання компанії. Ця нова професійна команда, яка очолила компанію, знає, як вивести Укрзалізницю на прибутковий рівень вже наступного року, – повідомив на сьогоднішній прес-конференції керманич УЗ Володимира Жмака.

Процес формування правління буде завершено тоді, коли наглядова рада прийме відповідні рішення щодо кандидатур, які презентуються.

Фото: ЦТС

В. Жмак розповів, що правління компанії що два тижні проводить відеоконференцію і наглядова рада онлайн отримує оперативну інформацію про діяльність компанії.

“На жаль, на сьогодні я брав участь тільки в одному засіданні наглядової ради. Рада переживає зараз період турбулентності, двоє незалежних членів написали заяви про вихід, на сьогодні немає офіційного рішення Кабінету міністрів про припинення їх повноважень. Від оперативного прийняття рішень наглядовою радою в дуже значній мірі залежить реалізація наших амбітних планів. Тому ми сподіваємося, в першу чергу, на швидке відновлення роботи наглядової ради та призначення нових незалежних членів замість тих, що вибувають. Це компетенція Кабміну”, – розповів Жмак.

Він також відповів на запитання про завершення формування складу правління компанії.

“Ми розраховуємо на їх конструктивний підхід. Але я хочу сказати, що посада не є визначальною для того, щоб бути членом нашої команди. Головне – забезпечити функціонал і виконання тих вимог, які до члена команди пред’являються”, – резюмував Жмак.

Нагадаємо, що Наглядова рада “Укрзалізниці” подала на узгодження Кабінету міністрів на посади в.о. членів правління компанії кандидатури Олександра Перцовського і Романа Черницького, 21 жовтня Кабмін поклав виконання обов’язків члена правління “Укрзалізниці” з випробувальним терміном на 3 місяці на директора філії “Пасажирська компанія” АТ “Укрзалізниця” Олександра Перцовського, а також на директора з інфраструктури АТ УЗ Романа Черницького.

Ще одним в.о. члена правління УЗ є Іван Синяков. Іван Юрик і Франтішек Буреш займають посади членів правління. Іраклій Езугбая курирує в команді Володимира Жмака вантажоперевезення, але поки не був затверджений в якості члена правління “Укрзалізниці”.