Компанія Greenbrier та Saudi Railway Co (Саудівська Аравія) підписали угоду про створення спільного підприємства для інвестування у ринок вантажних перевезень Саудівської Аравії та потенційно більш широкому регіоні Рада з питань співробітництва в Затоці (railwaygazette.com).

Ця угода потребує остаточної юридичної перевірки сторін, а також вимагає урядових та корпоративних схвалень.

За основними положеннями угоди компанія “Greenbrier” постачатиме вагони та обладнання для перевезення вантажів на суму до 100 млн. доларів США та експлуатуватиме вантажні термінали. SAR забезпечить локомотиви, доступ до залізничних перевезень та послуги з перевезення.

Використовуючи свою модель інвестиційної синдикації, Greenbrier сприятиме залученню додаткових 170 млн. доларів США у співпраці з SAR та міжнародними інвесторами. Greenbrier має перше право надати транспортні засоби для вагонного пулу спільного підприємства та створити місцеве виробництво.
 
Американська компанія вважає, що SAR отримає низку переваг: технології та обмін знаннями, більш місткі вагони новітньої конструкції, ефективний дизайн мережі, у подальшому спільне підприємство сприятиме підвищенню ефективності постачання, збільшуючи залученість місцевого виробництва.

William A. Furman, голова правління та президент Greenbrier:

– Спільне підприємство буде корисним для Саудівської Аравії завдяки покращенню пропускної здатності та ефективності вантажних та логістичних систем Королівства, одночасно сприяючи зростанню місцевих робочих місць, економічному розвитку та мобільності національної економіки. Оскільки королівство розвиває економічну диверсифікацію, щоб поліпшити життя своїх людей, це значно покращить транспортну інфраструктуру.