Український експедитор Global Ocean Link (GOL) та компанія MOST Logistic Terminal (MOST LT, засновано у 2019 році) повідомляють про початок сумісної работи над проєктом «Контейнерний термінал Мостиська», повідомляє Ukrvantage.

«Контейнерний термінал Мостиська» розташовано неподалік від залізничного прикордонного пункту пропуску Мостиська (Яворівський р-н, Львівська область) та автомагістралі M11. Cпівпраця з MOST LT дозволить наростити вантажний трафік за вже організованими швидкісними контейнерними маршрутами GOL та розширити географію роботи із європейськими країнами та США.

Наразі комплекс забезпечує виконання вантажно-розвантажувальних робіт, а також обробку повних та порожніх контейнерів, накопичення порожніх контейнерів, консолідацію палетованого вантажу та митне оформлення. Крім того, оснащення терміналу дозволяє приймати та перевантажувати контейнери із залізничних вагонів колії 1520 мм у парк колії 1435 мм (і навпаки).

Варто зазначити, що в інфраструктурі терміналу є два склади площею 5 тис. м. кв. та 2 тис. м. кв., вісім рамп для автовідвантаження, склад відкритого зберігання площею більше 10 га та контейнерне депо на 400 TEU.

За даними Ukrvantage, через станцію Мостиська 2-експ. у березні було транспортовано 10,7 тис. тонн аглоруди (-82%), 38,9 тис. тонн прокату (+39%) тощо. У контейнерах з України перевезено 11,3 тис. тонн прокату (торік за цей період – лише 3,5 тис. тонн).