Франція надає гарантію на суму 49,4 млн євро для підтримки позики ЄБРР у розмірі 150 млн євро для АТ «Укрзалізниця». Про це пише REUA з посиланням на інформацію ЄБРР.

У повідомленні зазначається, що “це допоможе профінансувати критичні операційні витрати для забезпечення стабільних залізничних вантажних і пасажирських перевезень, а також послуг з евакуації та надання гуманітарної допомоги в охопленій війною країні”.

Французька гарантія доповнює іншу гарантію для УЗ, яку надає Європейський Союз через свій Європейський фонд сталого розвитку (EFSD).

ЄБРР співпрацює з УЗ ще до війни та твердо підтримує залізничну компанію після вторгнення Росії. На додаток до фінансування ліквідності, Банк наразі тісно співпрацює з УЗ над новою позикою під суверенну гарантію на суму до 200 мільйонів євро для покриття важливих капітальних витрат, необхідних для покращення залізничного сполучення з Європейським Союзом.

Нагадаємо, французька компанія Saarstahl постачатиме рейки для Укрзалізниці. Міжурядова угода передбачає довгострокове фінансування французьким казначейством закупівлі вкрай необхідних сталевих рейок для негайного ремонту та розвитку важливих залізничних коридорів.

Позначки: , , , ,