Уряд США замовив створення прототипу вагона для ядерного палива та радіоактивних відходів

Міністерство енергетики США уклало контракт з ENSCO, Inc. на виготовлення та випробування прототипу 8-вісного вагону Fortis, для транспортування відпрацьованого ядерного паливу та високоактивних радіоактивних відходів. Про це повідомляє REUA з посиланням на інформацію компанії.

Під час створення прототипу ENSCO, Inc., провідний постачальник залізничних інженерних послуг, буде шукати умовного дозволу від Комітету з розробки обладнання Асоціації американських залізниць (AAR) на використання вагона для транспортування радіоактивних матеріалів.

Комерційне відпрацьоване ядерне паливо упаковується в контейнери вагою 70-190 тонн. Це перевищує законні обмеження ваги для автомобільного транспорту, що робить залізницю кращим способом переміщення контейнерів до сховищ для утилізації та зберігання.

ENSCO очолить команду, відібрану для доставки цього критично важливого прототипу Fortis Міністерству енергетики США, про це розповів президент ENSCO, Inc  Джефф Стівенс:

«Наша команда вчених та інженерів працюватиме разом із партнерами над створенням прототипу транспортного засобу та провести всі випробування, необхідні для отримання дозволу AAR на використання транспортного засобу для безпечного та ефективного переміщення радіоактивних матеріалів по всій території США», – підсумував Стівенс.

ENSCO співпрацюватиме з Kasgro Rail Corporation, Oak Ridge Technologies і RailcarCo Corporation, щоб доставити прототип транспортного засобу та все необхідне випробувальне обладнання до Міністерства енергетики, яке має надати дизайн. Тихоокеанська північно-західна національна лабораторія надасть технічну підтримку.

Тестування проводитиметься в Центрі транспортних технологій у Пуебло, штат Колорадо, яким ENSCO керує за контрактом із Федеральним управлінням залізниць.

ENSCO  – міжнародне технологічне підприємство вартістю 150 млн доларів США зі штаб-квартирою у Вашингтоні, округ Колумбія. Понад 50 років група компаній ENSCO надає передові інженерні, наукові та передові технологічні рішення урядам і приватним підприємствам по всьому світу. ENSCO працює в секторах аерокосмічної галузі, національної безпеки, наземного транспорту та кібербезпеки та зосереджується на технологіях, продуктах і послугах для підтримки безпеки, безпеки, надійності та ефективності місій клієнтів. Польові офіси та дочірні компанії, представництва та партнерства розташовані по всій території США та по всьому світу.

 

Позначки: , , , ,