Держрегуляторна служба не погодила проект автоматичної індексації тарифів на вантажні перевезення АТ “Укрзалізниці”, про це повідомляє видання Мінпром. Без створення Національної регуляторної комісії з питань транспорту проблеми залізниці вирішити не вдасться, про це в ході наради в ДРСУ заявила голова служби Ксенія Ляпіна:
“До нас надійшов проект від Мінінфраструктури, що стосується автоматичної індексації тарифів на вантажні залізничні перевезення. Але ми знайшли там суттєві недоліки і 26 липня відмовили в узгодженні цього проекту. Але ідея формульного підходу і пошуку форм взаєморозуміння залишається”, – зазначила К.Ляпіна.
Питання тарифів навряд чи можливо вирішити до початку роботи новообраного парламенту і формування нового Кабінету міністрів, вважає К.Ляпіна. Натомість час, що залишився до формування нової виконавчої влади, голова ДРСУ пропонує використати для формування локального порядку денного з урахуванням позиції вантажоперевізників.
“Я вважаю, що без незалежного регулятора далеко ніхто не поїде. Він визначить, що є інфраструктурною складовою, що піде у вільний ринок, що може субсидіюватися, вивчить витрати залізниці. Це професійна робота, яка повинна бути зроблена. Хтось повинен професійно аналізувати витрати залізниці”, – підкреслила К.Ляпіна.
Позначки: , ,