Термінал Aiud DP World, розташований за 50 км від українського кордону, з’єднає промислову частину Румунії прямим залізничним сполученням з портом Констанца, а також зі всією Європою та Китаєм.

Компанія DP World вперше оголосила про новий проєкт у травні, а вже у жовтні будівництво терміналу Aiud (Румунія) завершено на 50 %. Про це повідомляє REUA з посиланням на PortTechnology.

Згідно проєкту інтермодальний термінал Aiud DP World після введення об’єкту в експлуатацію у 2023 році матиме площу 82 000 м² та потужності зберігання 3000 TEU.  Термінал надасть своїм клієнтам пряме сполучення з ключовими експортними ринками, включаючи порт Констанца. Він з’єднає залізничним сполученням територію, яка забезпечує 50% промислового ВВП Румунії, зі всією Європою та Китаєм.

Генеральний директор DP World Romania Космін Карстеа зауважує, що оперування новим мультимодальним терміналом допоможе DP World стати комплексним постачальником логістичних послуг у Румунії:

«Оскільки він розташований у промисловому центрі Румунії, після завершення будівництва наш термінал Aiud забезпечить експортерам та імпортерам у ширшому регіоні прямий доступ до великого транспортного вузла, створюючи ефективні, міцні та надійні торгові шляхи до всієї країни та за її межі».

Термінал Aiud DP World дозволить Румунії стати комерційним центром європейської торгівлі на схід.  Підприємства в регіоні матимуть швидке пряме сполучення в межах Європи з Чорним, Північним і Адріатичним морями, а також матимуть залізничне сполучення з основними транспортними вузлами в Центральній Азії та Китаї.

Генеральний директор DP World Europe Рашид Абдулла зазначає, що мета компанії — забезпечити потік торгівлі в регіоні:

«Розвиток цього величезного нового об’єкта в Аюді є яскравим прикладом здатності DP World надавати нові торгові можливості, які з’єднують власників вантажів із їхніми клієнтами, незалежно від їх продукції та де б вони не були».

Нагадаємо, у червні 2020 року портовий оператор DP World (Об’єднані Арабські Емірати) придбав 51% акцій контейнерного терміналу ТІС, утворивши нову компанію DP World TIS – Pivdennyi.

Позначки: , , ,