Укрзалізниця презентувала новий продукт для ефективної організації залізничної логістики – довгострокові контракти.

1. До п’ятниці, 10 квітня, УЗ приймає попередні заявки від компаній із зазначенням терміну та бажаної кількості вагонів, яке вони зможуть завантажити за місяць, щоб оцінити попит на нову послугу.
2. Початок реалізації пілотного проекту планується з 1 травня (прийом заявок, підписання дод. Угоди …), а сама робота в рамках цих довгострокових договорів можлива не раніше 1 липня п.р.

 

 

3. На даному етапі передбачається таким чином щомісяця забезпечувати навантаження 3300 зерновозів і 8800 піввагонів; мінімальний місячний обсяг для навантаження по станції для одного відправника – 500 хоперів або 500 піввагонів (мінімальний обсяг парку в подальшому буде переглядатися в сторону зменшення); термін контракту в рамках пілота – 9-12 місяців. Ставки в таких випадках будуть складати грн.681,33-584 / добу (без ПДВ) для зерновозів і грн. 631,9-545,74 / добу для піввагонів в залежності від терміну.
4. Ставка фіксується і протягом терміну дії всього договору не змінюється.
5. До поточного договору буде полягати додаткову угоду, де буде прописана відповідальність сторін.
6. Якщо відправник не зможе виконати місячний обсяг навантаження, УЗ буде стягувати компенсацію з рахунку відправника, залежну від типу вагона і обсягу невиконання заявленого плану. Формулу розрахунку суми компенсації скоро викладуть.
7. При потребі в додатковому парку для відправок понад заявленого місячного плану – його можна отримати за стандартною вищою ціною.
8. Після відпрацювання пілота при попиті з ринку такі договори можна буде укладати на інші види ПС.
9. Розподіл за такими контрактами буде в пріоритеті над вагонними і іншими відправленнями. Торги через Прозорро не відміняються.
10. При укладенні такого договору станція може бути виведена з розряду малодіяльних.
11. УЗ забезпечує тільки навантаження. Пропускна спроможність вивантаження, конвенції на порти – відповідальність відправника.

 

Позначки: , , ,