Структуру логістичного гіганта спростять для більш ефективного управління.

DB Schenker, експедиторська дочірня компанія Deutsche Bahn, буде реорганізована. Представництва в окремих країнах будуть об’єднані у кластери. За словами логістичного гіганта, це «спрощення» структури повинно, серед іншого, призвести до зниження адміністративних витрат і кращого управління. Про це повідомляє REUA з посиланням на Railfreihght.

Речник DB Schenker підтвердив, що експедиторська дочірня компанія Deutsche Bahn хоче запровадити подальшу економію витрат на ІТ та фінансування. Чи пов’язані заходи з майбутнім продажем DB Schenker, не повідомляється. Однак експерти вже деякий час кажуть, що структура витрат DB Schenker є занадто високою порівняно з найближчими конкурентами.

Реорганізація, яка отримала назву проєкту «unleash», у конкретних термінах означає, що DB Schenker об’єднає організації окремих країн у кластери з різних країн під глобальними регіональними офісами, такими як Азія, Європа, Північна та Південна Америка. У результаті контроль з боку керівників країн значною мірою зникне.

Так звані загальні продажі (продажі на місцях) для кожної країни будуть далі інтегровані в морські та авіаційні вантажні перевезення, автомобільні перевезення та контрактні логістичні послуги. Для великих клієнтів це означає, що вони матимуть більш централізовані контакти всередині кластерів для придбаних транспортних продуктів.

Нагадаємо, у вересні цього року була оприлюднена інформація, що уряд Німеччини та Deutsche Bahn домовилися продати дочірню логістичну компанію DB Schenker.

ДОВІДКА
DB придбала Schenker у 2002 році та стала дочірньою логістичною компанією DB у 2007 році. Протягом останніх кількох років Schenker пережила низку звинувачень. У 2016 році компанію засудили за хабарництво в Росії в період з 2010 по 2012 рік. У 2020 році компанію звинуватили в несправедливому ціновому демпінгу під час пандемії Covid-19. Проте Schenker продовжує заперечувати ці останні звинувачення.

Schenker, що базується в Ессені, має 75 000 співробітників по всьому світу і забезпечує більше третини доходів Deutsche Bahn. У першому півріччі 2022 року бізнес отримав операційний прибуток у розмірі майже 1,2 мільярда євро, завдяки чому вся компанія знову стала прибутковою.

Позначки: , ,