У вересні буде рівно рік, як в АТ «Пасажирські перевезення» прийшла команда управлінців з Німеччини. Які позитивні зміни відбулися в компанії за цей час.

З самого початку команда німецьких фахівців зробила наголос на клієнтоорієнтованості АТ «Пасажирські перевезення». Фахівці з першого дня зайнялися перестроюванням внутрішніх процесів в компанії, несучи в її роботу більше німецького інженерного мислення і аналітики.
Що стосується DB Engineering & Consulting, то компанія сфокусувалася на наданні АТ «Пасажирські перевезення» та АТ «НК «ҚТЖ» необхідного складу експертів і практикуючих професіоналів. У проект залучені близько 50 фахівців DB Engineering & Consulting. Особливо, в частині сервісу і продажів, операційної діяльності та обслуговування. На даний момент можна виділити 4 області, в яких йде робота над поліпшеннями: клієнтоорієнтованість, операційна ефективність, реорганізація процесів, що включає автоматизацію стандартних повторюваних завдань і найбільш важлива з усіх, особливо під час знижуються доходів в умовах глобальної кризи, – управління вартістю.
Основна мета на даний момент – фокусування на оновлення рухомого складу, оскільки саме це питання є основою для створення цінності для клієнтів. Середній вік вагонного парку перевищує 30 років, і його подальше використання просто-напросто не дає можливості для впровадження необхідних сучасних сервісів, продиктованих ринком, з одного боку, і також унеможливлює досягти економії, ефективної операційної діяльності та обслуговування, з іншого.
Безліч ініціатив знаходяться в роботі. Основні досягнення на сьогоднішній день – скорочення витрат на обслуговування вагонів Тальго на 15%; кардинальне оновлення постільної інвентарю, а також приведення у відповідність супутніх процесів по його підготовці, передачі і подальшого обслуговування; інтерполяція необхідності в оновленому рухомому складі, включаючи глобальний бенчмаркінг, для інтеграції світових стандартів в пасажирський транспортний сектор Казахстану.

Позначки: , , ,