DB Cargo випробовує бортові установки для автоматизованої роботи вантажного поїзду чотирьох різних постачальників.

З початку року DB Cargo здійснює практичні тестування АТО (Automated Train Operation – автоматизована робота поїздів) вантажного поїзду на магістральній залізничній мережі Швейцарії у співпраці з менеджером інфраструктури SBB Netz. За три з половиною місяці випробували бортові установки чотирьох різних постачальників – Thales, Siemens, Alstom, AZD та Hitachi.

Для випробування на ділянці залізниці SBB Netz 16 км між Сьєрре і Сіоном був задіяний вантажний поїзд загальною масою 1274 тонни та довжиною 240 метрів, що складався з локомотиву Bombardier Traxx AC1 та 14 завантажених гравієм вагонів Eanos.

Відеозвіт про випробування підготувало Shift2Rail та та було опубліковано на каналі Railfreight Live. Ви можете переглянути відеозвіт випробувань 6’00” – 9’00”.

Випробування тривало три з половиною місяці, щоденно здійснювали по чотири поїздки на день. За цей час було подолано 1740 км.

Бортовий блок та супутню систему змінювали чотири рази, що займало близько півгодини часу. Особливістю цього проєкту було залучення великої кількості постачальників – Hitachi, Siemens, Alstom та AZD, що надали свої розробки бортового блоку АТО для вмонтовування в локомотив Bombardier.

Проєкт підтримав Shift2Rail, проведено спільно з Автоматизованим залізничним вантажним консорціумом (ARCC) у співпраці з консорціумом X2Rail-3 під керівництвом Thales.

 

Позначки: , , , , , , , , ,