Після завершення поставки ще 50 гібридних локомотивів DB Cargo візьме в оренду у лізингової компанії Railpool.

Фото – Messe München

Вантажний оператор DB Cargo, що входить до складу Deutsche Bahn (Німеччини), підписав договір з японською компанією Toshiba на поставку 50 гібридних маневрових локомотивів, повідомляє ЦТС.

Парк з 50 гібридних локомотивів замінить застарілі 61 машину маневрових тепловозів. Обидві компанії будуть спільно розробляти ці локомотиви. Після завершення поставки ще 50 гібридних локомотивів DB Cargo візьме в оренду у лізингової компанії Railpool.

Збирати машини будуть на ремонтному підприємстві DB Cargo в Ростоку, причому підготовка майданчика до цих робіт розпочнеться в 2021 році.

Гібридний привод передбачає харчування силової установки від двох дизелів компанії MAN потужністю по 471 кВт і двох модулів літієвих акумуляторних батарей типів S-20 і SSU системи SCiB, потужністю по 61,8 кВт. Система SCiB сертифікована TÜV Rheinland на відповідність рівню безпеки SIL4 за стандартом EN 50129. Максимальна потужність на ободі колеса становить 750 кВт. Локомотив обладнаний чотирма синхронними електродвигунами і здатний розвивати швидкість до 100 км / ч.

DB Cargo розраховує, що перехід до використання нових гібридних локомотивів забезпечить 30% економії енергії та зниження витрат дизельного палива на 1 млн л щорічно при одночасному спрощенні технічного обслуговування.