DB Cargo підписав рамковий контракт з Siemens Mobility на придбання нових гібридних локомотивів Vectron Dual Mode. Контракт охоплює до 400 локомотивів, а обсяг інвестицій перевищує 1 мільярд євро. Перші поставки заплановані у 2023 році

Гібридні локомотиви Vectron Dual Mode будуть спеціально розроблені для потреб DB Cargo, і завдяки їх використанню компанія заощадить близько 8 мільйонів літрів палива та 17 000 тонн CO2 щорічно.

Мета DB Cargo — до 2030 року оснастити близько 70 відсотків дизельних локомотивів інноваційними приводами.

Локомотив призначений для вантажних перевезень і може використовувати як дизельну, так і електричну тягу. На електрифікованих ділянках лінії нові локомотиви працюють від електроенергії, що економить паливо та скорочує витрати на технічне обслуговування.

«Ми будемо розвивати та омолоджувати наш парк для наших клієнтів сучасним потужним локомотивом. З іншого боку, ми наголошуємо на екологічності залізниці. Цей локомотив нам підходить, тому що він такий же, як і ми в DB Cargo: великий, зелений і потужний», — наголошує Ральф Гюнтер Клосс, член правління з виробництва в DB Cargo.

Про це повідомляє REUA з посиланням на інформацію Kurier Kolejowy

Позначки: , ,