Чеський виробник рухомого складу CZ Loko розробив локомотив HybridShunter 400, повідомили у компанії. Це перший гібридний автомобіль в портфелі компанії. Локомотив здатний працювати на дизельному двигуні та акумуляторах.

Двохосьовий локомотив HybridShunter 400 був розроблений для маневрових операцій. Він оснащений двигуном внутрішнього згоряння CAT C4.4 потужністю 444 кіловат і тяговими акумуляторами.

«Використання гібридних перевезень базується на сучасних тенденціях, завдяки чому чисті види відновлюваної енергетики кращі за викопні види палива. Використана технологія є екологічно чистою, а також мінімізує шум. Ці переваги будуть повною мірою відображені у зміні міських агломерацій, промислових залів та інших подібних операцій», – сказав Ян Куталек, комерційний директор CZ Loko.

Автомобіль демонструється на виставці чеських залізниць, яка проходить в Остраві, Чехія цього тижня. Після цього локомотив буде випробуваний для отримання дозволу на масове виробництво. CZ Loko планує розробити гібридні технології в майбутньому. “Ми також плануємо використовувати цю технологію для виробництва більш потужного чотиривісного гібридного локомотива”, – зазначив Куталек.

Локомотив EffiShunter 1000
CZ Loko також представляє дизельний локомотив EffiShunter 1000. Кілька компаній в Італії та Словенії використовують ці транспортні засоби. Представлений локомотив був замовлений компанією ČD Cargo, дочірньою компанією České dráhy. Загалом компанія придбала п’ять одиниць цього типу з можливістю вибору п’яти додаткових одиниць. Локомотив EffiShunter 1000 має дизельний двигун CAT C32 потужністю 895 кіловат. Автомобіль оснащений онлайн-моніторингом та діагностикою, системою безпеки ETCS та іншими рішеннями.