Cummins Inc. 18 березня оголосила про зупинку комерційної діяльності в рф

США та їхні союзники запровадили низку санкцій, спрямованих на стримування російської економіки. Сотні міжнародних компаній оголосили, що вони згортають свою діяльність в Росії. Ще минулого тижня Cummins продовжувала свою діяльність у Росії, проте вже 18 березня на сайті компанії з’явилась заява про припинення комерційної діяльності:

«У четвер, 17 березня, Рада директорів Cummins ухвалила рішення призупинити всі комерційні операції в Росії на невизначений термін, оскільки атаки на Україну посилюються, а мирне вирішення проблеми неминуче. Зараз ми вживаємо заходів для швидкого згортання операцій», – про це йдеться у заяві компанії.

Представники Cummins наголошують, що рішуче засуджують дії російського уряду, який ставить під загрозу мільйони невинних людей і перетворює мільйони громадян України на біженців. Проте компанія також переймається долею своїх 700 співробітників і тисячі кінцевих споживачів у росії:

«Ми глибоко піклуємося про наших співробітників і докладаємо всіх зусиль, щоб мінімізувати вплив на них. Ми оцінюємо найкращі способи підтримати наших співробітників у цей важкий час відповідно до місцевих законів і правил».

Cummins також повідомляє про підтримку українським біженцям, з цією метою компанія співпрацює з GlobalGiving та надає кошти для Фонду з надання допомоги у кризових ситуаціях в Україні:

«Для надання негайної допомоги у задоволенні короткострокових потреб у надзвичайних ситуаціях, пов’язаних з біженцями, компанія Cummins починає з $250 000 у грантах, що швидко відстежуються.  Ми активно співпрацюємо з громадськими організаціями, особливо в Румунії та Польщі, щоб визначити, як ми можемо допомогти біженцям».

ДОВІДКА

Cummins є постачальником дизельних двигунів для локомотивів, систем приводу та паливних елементів для залізничного транспорту.

На території Росії з 1989 року інтереси компанії представляє Московське представництво Cummins Inc. У 2003 році було засновано російський дистриб’ютор — компанія ТОВ «Каммінз», яка здійснює сервісну підтримку, постачання запасних частин та продаж продукції Cummins на території Росії та країн СНД.

ЗАТ «КАММІНЗ КАМА» — це спільне підприємство з виробництва дизельних двигунів, призначених для мало- та середньотоннажної автомобільної, сільськогосподарської, дорожньо-будівельної та промислової техніки, створене корпораціями ПАТ «КАМАЗ» та Cummins Inc. у м. Набережні Челни.

 

Позначки: , , ,