Наразі на Беларускую чыгунку (БЧ) поставлений перший дизель-поїзд. Протягом 2019 року БЧ планує отримати ще два шестивагонні дизель-поїзди, а в 2020 році – три дизель-поїздів ДП6. Придбання даного рухомого складу здійснюється за фінансової підтримки ТОВ «АСБ Лізинг» – універсальної лізингової компанії найбільшого в країні банківського холдингу ВАТ «АСБ Беларусбанк», про це пише REUA з посиланням на БЧ.

Найближчим часом фахівці компанії PESA проведуть пуско-налагоджувальні роботи дизель-поїзду ДП6, надалі рухомому складу належить пройти приймальні і сертифікаційні випробування, після чого почнеться його експлуатація з пасажирами.

У шестивагонних дизель-поїзді ДП6 є 311 стаціонарних місць для сидіння, в тому числі 25 місць першого класу. Конструкційна швидкість руху поїзда – 140 км/год. Новий рухомий склад відповідає сучасним вимогам безпеки руху та комфорту для пасажирів. Просторий салон, м’які крісла з індивідуальними регулюваннями положення спинки крісла і підлокітників, інформаційна аудіо- і відеосистема для пасажирів. Всі місця забезпечені індивідуальними розетками для підзарядки гаджетів, також в дизель-поїзді встановлено обладнання для забезпечення доступу до бездротового інтернету за системою Wi-Fi і до бортового медіа-сервера. У салоні є багатофункціональна зона для перевезення пасажирів з обмеженими фізичними можливостями, пасажирів з дитячими колясками, велосипедами і великим багажем.

У кожному вагоні встановлено систему кондиціонування повітря, передбачено влаштування теплових завіс вхідних дверей, що перешкоджає надходженню холодного повітря зовні і виходу теплого повітря з салонів. Знижена підлога і двері, обладнані висувними сходами, роблять процес посадки пасажирів максимально швидким і зручним. Двері відкриваються після натискання спеціальних кнопок, при цьому з метою безпеки двері блокуються під час руху поїзда. Для посадки і висадки пасажирів з обмеженими фізичними можливостями передбачені відкидні трапи. У поїзді встановлено чотири туалетних комплекси вакуумного типу, один з них пристосований для пасажирів з обмеженими фізичними можливостями. Також є в потязі пеленальний столик.

БЧ реалізує новий формат пасажирських перевезень: організація перевезень пасажирів між обласними центрами передбачає комфортабельні дизель- і електропоїзди, що вивільняє з експлуатації вагони локомотивної тяги і тяговий рухомий склад. При цьому акцент зроблений на перевезення в денний час.

Нині сучасні електро- і дизель-поїзди міжрегіональних ліній бізнес-класу курсують за маршрутами Мінськ-Брест, Мінськ-Гомель, Мінськ-Гродно, Мінськ-Полоцьк, Могилів-Гомель і Могилів-Полоцьк.
Новопридбані дизель-поїзда ДП6 здійснюватимуть перевезення пасажирів за маршрутами міжрегіональних ліній бізнес-класу Мінськ-Вітебськ, Мінськ-Гродно і Мінськ-Могильов.